International Buddhist Progress Society, Sweden

IBPS Sverige, grundades 1996 som en dotterorganisation till IBPS International med säten i USA, Australien, England och Taiwan
I Taiwan är huvudtemplet välkänt som Fo Guang Shan som betyder ungefär "Berget Buddhas Ljus". Templet grundades av Master Shing Yun 1967. Idag finns där mer än tusen munkar och nunnor vilket gör det till Kinas största kloster inräknat både Taiwan och fastlandet. Master Shing Yun är även grundaren av Buddhas Light International Association, BLIA.

Fyra Mål:

  • Att öka kunskapen om Buddhism
  • Att sprida kulturella värden
  • Att utföra arbete i samhället
  • Att kultivera det mänskliga sinnet genom praktisk Buddhism

Verksamhet:

Sedan starten av IBPS Sverige har vi hållit föredrag och annan undervisning. Naturligtvis har vi också firat högtider som det Kinesiska nyåret, Buddhas födelse och annat. Vi har öppnat ett litet bibliotek där medlemmar kan låna böcker, videoband, ljudband och annat material. En del trycksaker ger vi också som gåva.

Nu och i Framtiden:

IBPS Sverige är en samlingspunkt som välkomnas av Kinesiska immigranter och andra grupper. Våra besökare slås av den vänliga atmosfären och friden som bygger en bro till alla oavsett språkbarriärer. IBPS är en plats där det går att finna en inre stillhet. I framtiden hoppas vi att IBPS Sverige skall kunna bygga broar genom kulturutbyten och vara en oas i en kaotisk värld.

Kontakta oss

BLIA Sweden
Blygatan 3
195 72 Roserberg
Sverige
tel. 08-590 358 01

Face book

logo-facebook